Робоча зустріч керівників відділів адвентистської церкви відбулась у Києві

Події останнього півріччя, як в Україні так і за її межами, вплинули на служіння адвентистської церкви, подарували нові можливості та нові завдання.

У зв'язку зі змінами у адміністративному устрої, Українська уніонна конференція з квітня цього року була підпорядкована безпосередньо офісу Генеральної конференції. Тож керівництво Адвентистської церкви в Україні планує служіння на новий період з урахуванням нових обставин. Для цього 22 вересня в Києві зібралися керівники відділів церкви.
На початку зустрічі керівник відділу суботньої школи, особистого служіння та адвентистської місії Леонід Рутковський поділився роздумами з книги Неемії, та виокремив три ключових слова: завдання, або покликання, терпіння та готовність.
В часи Неемії народ Божий мав завдання з відновлення – в наш час церкві в Україні також доведеться виконувати відновлюючу роботу для країни.
Завдання, або покликання в певний час постає перед кожним і настає час, коли для виконання певних завдань важлива не тількі кваліфікація, а бажання служити суспільству і Богу.
Після біблійних настанов керівники відділів представили плани та роботу, що була виконана за останні місяці.
Керівниця відділу музичного служіння Олена Носова разом з Юлією Кампен розповіли про підготовку нового сучасного збірника пісень, та роботу над сайтом з фонограмами, караоке і матеріалами для музичного служіння в громадах.
Також Олена Носова координує служіння асоціації Дружина пастора. Вона розповіла про зустрічі з підтримки дружин та детей служителів.
Керівник відділу зв'язків з громадськістю Максим Крупський розповів про діяльність в цій сфері, співпрацю з іншими об'єднаннями, зокрема головування протягом останнього півріччя в Раді Євангельських Протестантських Церков України.
Координаторка молитовного служіння Тетяна Рутковська організовує семінари, що проводяться на онлайн платформі "Точка росту", та зустрічі з координаторами служіння в регіонах. Тетяна також особливо відмітила, що наразі багато свідоцтв про відповіді на молитви та втручання Господа у певні ситуації, про котрі моляться Божі діти.
Керівник клубного служіння Максим Буга налагоджує співпрацю з колегами в Польщі і Румунії, а також веде роботу з підготовки до польових шкіл Клубу Слідопитів та Шукачів пригод.Також разом з телеканалом “Надія“ триває підготовка до квесту для підлітків "Герой". Окрім цього, запланована спільна табірна конференція, разом з відділом молодіжного служіння. Ще одне актуальне завдання – підготовка до друку Біблії для слідопитів українською мовою.
Лідер молодіжного служіння Євген Альохін розказав про зустрічі з керівниками молодіжного служіння конференцій. Сприяння духовному зростанню молоді, підготовка ранкових читань, які написані молодими людьми для ровесників – ця робота наразі виконується відділом молодіжного служіння.
Керівниця відділу жіночого служіння Ірина Бегас турбується про складну ситуацію у служінні багатьох громад, у зв'язку з виїздом жінок з регіонів, де тривають бойові дії. Для підтримки жінок, які змінили місце перебування або залишаються в тяжких умовах, заплановані онлайн зустрічі з психологічної підтримки.
Ці зустрічі розпочнуться з 23 жовтня, щотижня, протягом декількох місяців, за підтримки помічниці координатору молитовного служіння Генеральної конференції Мелоді Мейсон, разом з професійними консультантами та психологами.
Керівники відділу сімейного служіння Людмила і Віталій Кривой беруть участь у підготовці матеріалів до тижня сім'ї а також уроків для Школи Біблії, та проводять регулярні зустрічі для керівників відділу. У планах – тематичні сімейні онлайн марафони щомісяця, та семінари для пасторів з дошлюбного консультування.
Марина Тепфер, керівниця відділу дитячого служіння розповіла про роботу з підготовки матеріалів відділу та ранкових читань для діточок, та підтримку служіння у всіх регіонах країни, а також відновлюючи зустрічі для керівників відділу конференцій.
Адвентистське служіння можливостей щосуботи організовує для осіб з інвалідністю служіння в онлайн форматі. Особливо важливим це було під час активної фази бойових дій навесні.
Секретар пасторської асоціації
Костянтин Тепфер координує служіння пасторів, навантаження яких суттєво збільшилося під час воєнного стану, а пасторські сім'ї також потребують підтримки. Заплановане навчання служителів з тематики лідерства та церковного керівництва, а також проведення польових шкіл.
Упорядкування архіву уніонної конференції та роботу з документацією діючих молитовних будинків здійснює секретар Володимир Велечук. Багато роботи здійснюється з комунікації щодо стану громад, які внаслідок війни зазнали втрат.
Євангеліст Іван Романюк поділився досвідом свого нещодавнього служіння в Умані, зокрема, про євангельські зустрічі та допомогу церкви мешканцям міста.
Леонід Рутковський ознайомив присутніх зі служінням Школи Біблії, євангельськими проєктами та ініціативу "Мільйон Біблій", яку, за підтримки всесвітньої церкви, заплановано реалізувати в Україні.
Наприкінці зустрічі керівник адвентистської церкви в Україні Станіслав Носов подякував за наполегливість та посвячення у служінні.
Річна нарада разом з представниками Генеральної конференції запланована на кінець жовтня.
Валентин Загреба

далее
Тисячоліття та кінець гріха (що станеться?) — пастор Тед Вільсон