14 станцій очищення води встановила ADRA Україна у навчальних закладах і лікарнях Миколаївщини

У Баштанському районі Миколаївської області ADRA Ukraine встановила станції очищення питної води. Головним спонсором цього проєкту виступає Церква Ісуса Христа Святих останніх днів. Обладнання встановлене на 14 локаціях, дві з яких — лікарні, а решта — заклади дошкільної освіти, гімназії та ліцеї.

Зокрема, обладнання змонтоване в лікарнях у селищі Казанка й смт Березнегувате. Населені пункти, де станції встановили в навчальних закладах: місто Снігурівка, смт Березнегувате, села Висунськ, Вільне Запоріжжя, Калуга, Шевченкове-2, Павлівка, Юр’ївка, Калинівка. Окрім двох локацій, де ще тривають остаточні перевірки якості обладнання, всі станції вже працюють.
Крім того, тривають роботи із встановлення очисної станції на 15-й локації — в селі Галаганівка Снігурівського району Миколаївської області. Її запуск запланований на середину жовтня.
Прямими бенефіціарами (отримувачами допомоги) проєкту є учні та вчителі навчальних закладів, у лікарнях — пацієнти стаціонару. Точки доступу до очищеної питної води змонтовані у харчоблоках, щоб у кухарів була можливість готувати їжу для дітей із використанням якісної питної води; у самих їдальнях, щоб можна було вживати чисту, якісну воду. Також місцеві мешканці населених пунктів можуть приходити і набирати якісну воду для вживання. Точки доступу тут передбачені на фасадах цих закладів.
Проєкт встановлення станцій очищення води, донором якого є Церква Ісуса Христа Святих останніх днів, став необхідним через погіршення якості води після зруйнування Каховського водосховища. Ця катастрофа негативно вплинула майже на весь Південь України. Встановлення станцій покращує роботу харчоблоків у школах. Це у свою чергу позитивно впливає на запуск навчального процесу у змішаній формі навчання. Місцева влада дуже піклується про своїх учнів, про їхнє здоров’я та соціалізацію. Діти хочуть повернутися до нормального, безпечного життя та навчального процесу, мати спілкування із друзями.
Віддалене навчання — вимушений захід реагування місцевої влади після Ковід-19 та повномасштабного вторгнення. Відновлення освітньої інфраструктури регіону дає можливість повертатися місцевим мешканцям до нормального життя.
adra.ua

далее
Рецензія на книгу: Україна. Війна. Бог. Укладач Максим Балаклицький. Київ: Джерело життя, 2023 (перевидання: 2024)