Тисячоліття та кінець гріха (що станеться?) — пастор Тед Вільсон

Пастор Тед Вільсон розповідає про тисячоліття та кінець гріха — тему двадцять сьомої основи віри церкви Адвентистів сьомого дня.

Чи настане кінець трагедіям, війнам, катастрофам та іншим стражданням, які відбуваються навколо нас?
Біблія говорить, що Христос прийде знову, щоб забрати Своїх дітей на небо, поклавши край земним стражданням і печалі.
Після другого пришестя настане 1000-річний період, званий тисячоліттям, коли віруючі будуть жити на небесах. Після цього часу сатана та гріх будуть знищені назавжди, а земля стане новою.
Основа віри церкви Адвентистів сьомого дня №27 пояснює: «Тисячолітнє Царство — це проміжний період між першим і другим воскресіннями, коли Христос та Його викуплені святі знаходяться на небі. Упродовж цього часу відбувається суд над тими, хто помер, не розкаявшись у своїх гріхах. На землі в цей час не буде жодної живої людини, але буде сатана зі своїми ангелами.
Після закінчення цього тисячолітнього періоду Христос зі Своїми святими та саме Святе місто зійдуть на землю. Тоді воскреснуть і всі нечестиві, які під проводом сатани та його ангелів підуть війною на Боже місто й оточать його. Але зійде від Бога вогонь, який знищить це воїнство й очистить землю. Таким чином, гріх і грішники назавжди зникнуть зі всесвіту.»

«І бачив я Ангола, що сходив із неба, що мав ключа від безодні, і кайдани великі в руці своїй.

І схопив він змія, вужа стародавнього, що диявол він і сатана, і зв'язав його на тисячу років,

та й кинув його до безодні, і замкнув його, і печатку над ним поклав, щоб народи не зводив уже, аж поки не скінчиться тисяча років. А по цьому він розв'язаний буде на короткий час.», Об'явлення 20:1-3
Це тисячоліття відбувається між першим і другим воскресіннями — воскресінням праведників та воскресінням нечестивих. Воно починається з того, що сатана разом зі своїми ангелами буде поміщений в темницю, щоб він не зміг знову обманювати народи.
Де знаходиться ця в'язниця? Біблія називає цю в'язницю безоднею, отож ми можемо зробити висновок, що ця темниця належить до землі після воскресіння святих.
До цього часу всі праведники вже будуть взяті на небо, щоб жити з Христом, а нечестиві ще сплять у своїх могилах. Таким чином, сатані нікого буде обманювати.
В цей час віруючі будуть царювати з Христом на небесах тисячу років. Але вони ще переглядатимуть записи, які Бог вів з самого початку існування Землі.
Отже, що ж будуть робити сатана та його ангели під час тисячоліття? Біблія говорить, що вони будуть знаходитися в безодні та їм нікого буде обманювати.
А як закінчиться гріх?

«Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в'язниці своєї.

І вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, Ґоґа й Маґоґа, щоб зібрати їх до бою, а число їхнє як морський пісок.

І вийшли вони на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто. І зійшов огонь з неба, і пожер їх.

А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені будуть вони день і ніч на вічні віки.», Об'явлення 20:7-10
Коли Бог повернеться, щоб очистити землю, почнеться друге воскресіння, або воскресіння нечестивих. Ті, хто повстав проти Бога, відкинув Його та став на бік сатани, воскреснуть, щоб постати перед судом.
Коли сатана побачить тих, кого йому вже вдалося обдурити, то він спробує в останній раз обдурити їх, спонукаючи напасти на святе місто та стверджуючи, що вони можуть завоювати й взяти його як своє власне. Але вогонь падає з неба й спалює їх. Потім сатана буде кинутий в озеро вогняне й сірчане, де він буде спалений та знищений назавжди.

«І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули, і моря вже не було.

І я, Іван, бачив місто святе, Новий Єрусалим, що сходив із неба від Бога, що був приготований, як невіста, прикрашена для чоловіка свого.

І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними,

і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!

І сказав Той, Хто сидить на престолі: Ось нове все творю!», Об'явлення 21:1-5
Яка прекрасна обіцянка, що Ісус повернеться знову й все зробить новим!
Дізнайтеся більше про тисячоліття та кінець гріха на сайті.
За матеріалами ANN стаття взята з «Логос Інфо»

далее
Продовольчі набори для міста Ізюма, продуктова та фінансова допомога в різних областях України — підсумки тижня ADRA Ukraine