Адвентистське всесвітнє радіо відкрило студію в Україні та розпочало мовлення українською

Адвентистське всесвітнє радіо (Adventist World Radio, AWR) розпочало інтернет-мовлення українською, яке відбувається з міста Чернівці.

Цілодобове мовлення AWR розпочалося 1 травня, а 18 травня за підтримки Буковинської конференції Адвентистської церкви в Україні (об'єднує 140 громад в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій області) відбулася офіційна церемонія відкриття студії.
В цей день до студії, яка розташувалася на базі місцевої громади в Чернівцях, завітали гості: керівник Буковинської конференції Василь Лавренюк, скарбник Юрій Пилипенко, в.о. виконавчого секретаря Ростислав Пузанков,
координатор адвентистської місії Віталій Гунько. Також до них доєдналися генеральний директор медіа групи «Надія» Максим Крупський, директор радіо «Голос надії» Тетяна Ваценко, та керівник AWR в Європі Василь Макарчук. Вони разом взяли участь у святковому богослужінні, яке організувала місцева громада, Була звершена молитва посвяти приміщення студії для розповсюдження Вістки спасіння.
Директору продакшн-студії у місті Чернівці Володимиру Гриневичу, який докладає чимало зусиль для медіаслужіння, була вручена особлива подяка за посвячену працю від Адвентистського всесвітнього радіо.
Відкриття студії AWR стало можливим після того, як у травні 2023 року керівник AWR Дуайн Маккей (Duane McKey) відвідав Чернівці, і саме тоді було прийняте рішення про започаткування в Україні інтернет-мовлення Адвентистського всесвітнього радіо.
Як зазначає Василь Макарчук, який здійснює менеджмент проєкту з боку AWR, підготовка мала певні перешкоди, бо постачальник обладнання, який мав забезпечити апаратурою студію у Чернівцях, збанкрутів, й довелося шукати іншого постачальника.
Також викликом було перевезення обладнання. “В грудні 2023 року ми з дружиною перевозили його зі Сполучених Штатів в Україну через Лондон, і це мало певні труднощі, – каже Василь Макарчук. – Ще одним складним моментом було проходження кордону між Європейським союзом й Україною, бо це супроводжувалося великою кількістю документів та роз'яснень. Але навіть в митних пунктах Господь нам допомагав через персонал, який вирішував усі непередбачені моменти”.
Василь Макарчук акцентує, що радіомовлення, яке здійснює Адвентистське всесвітню радіо, не може бути розважальним – воно має бути цікавим, та знайомити слухачів з особистими досвідами, як можна будувати стосунки з Богом та жити з надією на Його прихід.
Нагадаємо, Адвентистка всесвітнє радіо співпрацює з церквою в Україні починаючи з 1995 року, коли розпочалося мовлення радіо “Голос надії”.

Анна Москалюк, Валентин Загреба

Фото: Ольга Корнієнко

Further
Практикум зі стратегічного планування діяльності церкви пройшов на заході України