ADRA Україна підтримала Концепцію правового захисту постраждалих від війни осіб, представлену Дмитром Лубінцем

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець 5 липня провів презентацію «Концепції вдосконалення національної системи засобів правового захисту та підтримки осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України». На захід завітали представники виконавчої гілки влади, посадові особи Міністерства юстиції та Міністерства соціальної політики України, а також представники громадських організацій та благодійних фондів. Участь у презентації взяли й представники ADRA Україна — юрист Євген Телеганенко і GR-директор Олександр Алишев.

Під час презентації і панельної дискусії присутні обговорювали основні положення Концепції та шляхи її реалізації, ключові підходи й проблеми підтримки постраждалих осіб та адміністративні механізми їх соціального захисту. Приділили увагу програмам психологічної підтримки та медико-соціальної реабілітації постраждалих і шляхам їх удосконалення. Розглядали адміністративні механізми захисту та відновлення майнових прав постраждалих осіб та компенсації матеріальних збитків, а також кримінально-правові та судові засоби захисту таких осіб.
Представники громадських організацій та посадові особи, що були присутніми на заході, цілком підтримали Концепцію, представлену Уповноваженим та надали згоду на всебічну допомогу в реалізації озвучених питань. Після офіційної частини працівники благодійної організації ADRA Україна взяли участь у бесіді з Ганною Христовою, головою Київського офісу реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України. Домовились про співпрацю між Київським офісом реєстру збитків і Київським офісом ADRA Україна.
adra.ua

Further
В Єрусалимі знайдена масивна фортифікаційна споруда, яка захищала правителів Юдеї