Пастор-художник зображує біблійні сюжети в коміксах

Малювання завжди було моїм хобі. А моєю основною професією та місією було пасторське служіння.

Народився я та виріс у місті Кременчуці, Полтавської області. З самого дитинства любив малювати. Коли ще був підлітком, то сам пішов і записався в Художню школу. Викладачі «художки» мені дуже гаряче рекомендували після школи вступати до художнього училища. Але до цього часу я вже став віруючим, — Адвентистом сьомого дня, — та в мене загорілася ще одна мрія — стати служителем Церкви. Я довго сумнівався, що обрати: бути пастором чи професійним художником?
Але вибір був зроблений в 1995 році, коли я вступив до Заокської духовної академії.
Після закінчення навчання в Заокській духовній академії приїхав до своєї першої громади — це було місто Полтава. Після цього жив і працював для Бога в таких містах як Черкаси, Кіровоград, Комсомольськ, Хмельницький, Кременчук. Мені завжди подобалося працювати з людьми, розповідати біблійну істину. Я не шкодую про той вибір, який зробив у 18 років.
Завдяки Богу та участі в Його місії пережито чимало дослідів, ґрунтовно вивчається Біблія. Завдяки Богу у мене хороша християнська сім'я.
У 2017 році мене запросили в Медіагрупу «Надія», де я здійснював служіння капелана, був учителем «Школи Біблії», складав біблійні уроки, був ведучим програми «Счастливой субботы». Одночасно з цим викладав в Українському гуманітарному інституті на факультеті Дизайну. Зараз я продовжую брати участь у створенні дитячих уроків для цифрового євангелізму Медіагрупи та Адвентистського Всесвітнього радіо, беру участь у житті Бучанської церкви.
Під час карантину прийшло рішення повернутися до своєї дитячої мрії. У мене дозріло бажання зробити для Бога, для світу щось «велике та світле» у творчій сфері.
Влітку 2021 року я вирішив почати грандіозний проєкт — «Біблія в коміксах». Зараз цей проєкт знаходиться на початковому етапі, — готую історії, малюю ескізи. Це проєкт, в який, як в одну точку, зійшовся весь мій попередній досвід: художника та пастора.
Насправді у світі вже є біблійні комікси.
У чому ж особливість мого проєкту?
► Комікс слідує тексту біблійного уривка слово в слово. Це зробить читання Біблії більш цікавим для дітей та для християн-початківців. Ти читаєш текст Євангелія..., але ось він ще й з картинками.
► Текст історій легко перекласти на будь-яку мову світу. Тому що це мова Біблії, а не мої авторські діалоги. На яких мовах є Біблія, на таких мовах може бути й комікс.
Більш того, можна робити історії двома мовами одночасно (нижче ви побачите, як це виглядає візуально). Таке читання може допомогти тим, хто хоче отримати подвійну користь: читати Біблію, і при цьому вивчати іншу мову.
До речі, завдяки моєму партнеру по проєкту, докторанту університету Ендрюса Станіславу Кондрат, у нас буде версія й давньогрецькою мовою оригіналу. Це для тих студентів і пасторів, хто вивчає теологію.
► Ну, й найважливіша особливість — мій власний стиль. Придумування ходу історії + цікаві персонажі + ретельне промальовування + трохи гумору. Думаю, цей стиль сподобається дітям і дорослим.
Цей проєкт я бачу як свою місію вже протягом декількох наступних років. Думаю, в готовому вигляді він зможе принести благословіння дорослим і дітям по всій землі. Мої комікси допоможуть зробити історії Біблії зрозумілішими, цікавішими та наочнішими. Можливо, для когось це буде перше знайомством з Благою Звісткою.
Тому зараз, поки я буду працювати над проєктом, мені потрібна ваша допомога.
Я створив сторінку на Рatreon, де ви можете підтримати мій проєкт своїми пожертвуваннями.
https://www.patreon.com/mybiblecomics
Загляньте туди. Там є кілька варіантів щомісячних внесків. Там же можна побачити семпл коміксу в більш кращій якості малюнка, ніж тут.
Welcome!
Ваша підтримка допоможе мені більше часу малювати саме цей проєкт, а не якісь інші замовлення. Крім цього, я зможу просити інших художників допомагати мені, наприклад, розфарбовувати колір. Це теж допоможе прискоритися.
Також частина пожертвувань піде на створення програми. Можливо, з часом будуть виходити друковані версії коміксів.
На моїй сторінці в Facebook планую регулярно ділиться з усіма дорогими читачами прогресом в роботі та цікавими думками, які виникають при вивченні біблійних історій. Ласкаво прошу!
Спасибі за промінчики підтримки та добрі слова!
Олександр Скібельський
За матеріалами Facebook сторінки Александр Скибельский матеріал взято з «Хочу поделиться с вами проектом, который, возможно, переживет меня самого»

Further
П'ять переваг правильного харчування - або забудьте про дієти