News

News
Analytics
Транспортна, психологічна, грошова допомога та підтримка прихистків — як ADRA Україна допомагає постраждалим українцям через проєкт LEAP
Розповідає Марина Рожко, керівник проєкту Абревіатура LEAP розшифровується як Lifesaving Evacuation, Assistance and Protection, тобто, «Рятувальна евакуація, допомога та захист». Це проєкт, який фінансується за підтримки Уряду Канади та канадського представництва ADRA.
24
Analytics
Мета адвентистської освіти — відновити в людині образ її Творця
Церква адвентистів сьомого дня має одну з найбільших у світі мереж навчальних закладів, яка охоплює усі рівні освіти, починаючи з дитячого садочка та закінчуючи університетами. У протестантському середовищі це найбільша мережа освітніх установ, яка існує в межах однієї конфесії. Станом на червень 2018 року Церква адвентистів сьомого дня володіла 8 515 навчальними закладами, у яких навчалося 1 954 872 особи.
74
Analytics
Великдень та інші традиційні християнські свята у світлі реформи церковного календаря в Україні
Для багатьох сьогодні став незрозумілим календарний рух традиційних свят у найбільших християнських конфесіях України: православних і греко-католиків. Якщо нещодавно певні свята чомусь звершувалися в один день, то сьогодні вони відзначаються майже на два тижні раніше. З чим це пов'язано?
65
Analytics
Чи мають християнки покривати голову?
Релігійний світ наповнений безліччю внутрішньо канонізованих практик та звичаїв, витягнутих із основного джерела віровчення або ж додаткових передань тієї чи іншої релігійної деномінації. Їхнє становлення набуло вагомості після детального аналізу тексту та прийнятого висновку шляхом його інтерпретації. Тобто підґрунтям встановлених практик є постанова зі священного тексту, яка пройшла певний процес детального осмислення, порівняння, лінгвістичного та текстуального дослідження, тлумачення, що забезпечило його беззаперечну істинність та актуальність.
127
Analytics
Формування музейних колекцій з історії Церкви адвентистів сьомого дня в Україні
Історія Адвентистської церкви в Україні представлена не лише науковою та науково-популярною літературою та відеопродукцією, а й музейними колекціями, які з ентузіазмом збирали з метою зберегти пам’ять про минуле.
107
Analytics
Про діяльність видавництва «Джерело життя» розповідає його нова головна редакторка Інна Джердж
24 лютого 2022 року поділило життя людей в Україні на "до" і "після". Сучасному поколінню доводиться жити в умовах війни.
185
Analytics
Школа Біблії стала суттєвою допомогою в євангельському служінні громад
Розповідає керівник Школи Біблії Сергій Вершило
71
Analytics
Як читати псалми — невеличкий байблхак
Є речі, які мені доводиться повторювати дуже часто, коли я говорю з людьми про вивчення Біблії. Один із моїх постійних закликів — це ігнорування поділу на розділи і вірші.
68
Analytics
Псалми — молитви учнів
Більшість віруючих християн читають Біблію для того, щоб застосовувати її в повсякденному житті. Найпоширеніше запитання, з яким стикаються (або самі ставлять) проповідники і вчителі суботньої школи — “Яке практичне застовання цього уривку Біблії, або цієї доктрини?”
37