Продовольчі набори для міста Ізюма, продуктова та фінансова допомога в різних областях України — підсумки тижня ADRA Ukraine

У місті Ізюм, яке тривалий час було ізольоване та знаходилось у критичному гуманітарному стані, відбулася роздача продовольчих наборів за підтримки ADRA Словакія. Завдяки оперативній взаємодії волонтерів та працівників ADRA Україна роздали 1 320 наборів із розрахунку один на сім’ю. Ця допомога охопила близько 4 000 осіб в місті Ізюм.

Також на цьому тижні ADRA Україна за підтримки UNICEF розпочала роздачу питної води для мешканців міста. Було доставлено 20 736 літрів води, загалом планується охопити 1 728 осіб.
Допомога від ADRA Україна у співпраці з Всесвітньою продовольчою програмою ООН триває у більш ніж восьми областях України. Зокрема, це роздача продуктових наборів різного призначення, хліба, продовольчих сертифікатів. За весь час допомога охопила 12 областей України та сягнула наступних позначок: роздали 1 054 958 наборів, близько 10 171 000 буханок хліба та продовольчих сертифікатів на загальну суму 69 368 500 грн.
Активно реалізується продовольча допомога населеним пунктам Донецької області, де гостро стоїть потреба в продуктах харчування, питній воді, засобах гігієни. Гуманітарні вантажі спрямували в такі населені пункти, як Дружківка, Костянтинівка, Миколаївка, Сіверськ, Гірник та інші.
Напрям фінансової допомоги в межах одразу декількох проєктів сягнув нових позначень. Наразі реалізується етап перевірки прийнятих заявок та безпосередній етап виплат. Станом на сьогодні понад 26 960 осіб вже отримали фінансову допомогу, що складає загальну суму 179 553 600 грн.
За матеріалами adra.ua

далее
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини зустрівся із представниками Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій