Онкологічний центр Лома Лінда відзначає 30-річчя лікування протонами

Тут вилікували понад 21 500 чоловік, 14 000 з яких були хворі на рак простати.

Центр протонної терапії і досліджень онкологічного центру Університету Лома Лінда імені доктора медичних наук Джеймса М. Слейтера відзначає 30-річчя. Перший у світі лікувальний заклад для протонної терапії був баченням Слейтера, який помер у грудні 2019 року.
Слейтер, який відстоював і керував створенням Центру протонної терапії, був сповнений рішучості покращити якість життя пацієнтів, що проходять курс лікування раку і був натхненний на використання для цього протонної терапії. Він почав працювати з Національною прискорювальною лабораторією Фермі (Fermilab) у 1986 році над проектуванням протонного синхротрона і центру, що призвело до створення одного з найскладніших медичних пристроїв, коли-небудь побудованих.
Протягом багатьох років Центр протонної терапії Медичного центру Університету Лома Лінда був єдиним місцем у світі, де пропонувалася протонна терапія для лікування пацієнтів та проведення досліджень в умовах лікарні. Відкривши свої двері в 1990 році, він залишався єдиним лікувальним центром такого роду в США до 2001 року. У 2007 році він був перейменований на честь Слейтера.
Успіх Центру протонної терапії онкологічного центру LLU привів до створення 37 операційних центрів у США і 70 операційних центрів по всьому світу. Крім того, ще вісім центрів будуються в США і 32 - за кордоном.
Протонна променева терапія - це найбільш точна і сучасна форма лікування променевої терапії, доступна сьогодні. Це безболісна, неінвазивна процедура, яка дозволяє пацієнтам підтримувати якість життя і швидко відновлювати нормальну діяльність, дозволяючи лікарям використовувати повні або більш високі дози лікування для знищення пухлини з мінімальними побічними ефектами для навколишніх здорових тканин чи органів людини.
Центр протонної терапії і досліджень імені доктора медичних наук Джеймса М. Слейтера за останні 30 років пролікував протонною терапією понад 21 500 пацієнтів, з яких понад 14 000 - пацієнти з раком простати.
Крім розробки протонної технології для лікування раку в умовах лікарні, деякі з багатьох віх, досягнутих Центром протонної терапії, включають роботу центру з НАСА з дослідження впливу радіації в космосі; розробка роботизованої системи точного позиціонування пацієнта, яка додатково підвищує точність повторюваного позиціонування пацієнта; і незліченні клінічні випробування, які продовжують проводитися для підвищення і розширення ефективності лікування протонним випромінюванням.
Син Джеймса М. Слейтера, Джеррі Д. Слейтер, завідувач кафедри радіаційної медицини в Університеті Лома Лінда, зіграв важливу роль у розробці клінічної програми протягом останніх 30 років. Він сказав, що пишається тим, що продовжує спадщину свого покійного батька.
«Сучасні медичні практики, в тому числі використання протонної променевої терапії, призвели до збільшення кількості людей, що вижили після раку в країні», - сказав Джеррі Слейтер. «Важко уявити, що пройшло 30 років, але для мене було честю служити суспільству і рятувати тисячі життів».
Бріана Пасторіно, новини Університету Здоров'я Лома Лінда
Первісна версія цієї історії була опублікована на сайті новин Університету Здоров'я Лома Лінда.
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
Маніпуляції: небезпечні ігри в шлюбі