Керівники адвентистської церкви голосують за заяву «Єдине людство»

У документі розглядаються расизм, кастизм, трайбалізм і етноцентризм.

Наступну заяву було схвалено Адміністративним комітетом Генеральної конференції адвентистів сьомого дня в Сілвер-Спрінг, штат Меріленд, США 15 вересня 2020 року і опубліковано на офіційному сайті адвентистської церкви. – Редактори
ЄДИНЕ ЛЮДСТВО: ЗАЯВА ПРО ЛЮДСЬКІ СТОСУНКИ - ПРО РАСИЗМ, КАСТИЗМ, ТРІБАЛІЗМ Й ЕТНОЦЕНТРИЗМ.
Моральний обов'язок проголошення біблійних принципів у поводженні з іншими людьми набув першорядного значення, оскільки світ все більше визнає, що лихо расової несправедливості, міжплемінних конфліктів і фанатизму кастової системи, від яких страждають мільйони людей в кожному суспільстві і в усіх регіонах світу, все ще зберігається. Бог «І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі» (Дії 17:26), й Ісус вчить нас любити ближнього свого, як самих себе (Мф. 22:39). Церква адвентистів сьомого дня визнає важливу відповідальність за ясність своїх зобов'язань і співчуття перед світом, що очікує як слів, так і дій відповідно до вчення Ісуса. Наша прихильність виникає з нашої місії проповідувати Євангеліє Ісуса Христа «всякому племені і коліну, і язику, і народові» (Об'явл. 14: 6) в нашому неспокійному світі, оскільки ми визнаємо, що тільки Христос може змінити людське серце.
Адвентисти сьомого дня прихильні незмінним біблійним істинам, які показують, що люди створені за образом Бога (Бут. 1:27). Грунтуючись на описі творіння в книзі Буття, ми віримо в дану Богом і незмінну рівність всіх людей в усі часи, в усіх місцях і за будь-яких обставин. Всі ми походимо від Адама та Єви, наших споконвічних предків, які роблять все людство однією сім'єю (Бут. 3:20). Навіть трагічні результати людського вибору повстати проти Бога не стерли міцних відносин між усіма людьми. Відмінності раси, етнічної приналежності, касти і племені використовуються для гріховного поділу і розподілу фундаментальної єдності, яку Бог наперед приготував усім людям, щоб випробувати разом із Собою й один з одним.
Ми зберігаємо вірність біблійним принципам рівності і гідності всіх людей перед лицем історичних і постійних спроб використовувати колір шкіри, місце народження, касту або передбачуване походження як привід для репресивної й домінуючої поведінки. Ці спроби є запереченням нашої спільної людяності, і ми засуджуємо таку агресію і забобони як образу Бога. Проте ми визнаємо, що багато членів нашої всесвітньої Церкви не підтримують цю біблійну істину про рівність всіх людей. Всупереч повчанню і прикладу Ісуса, багато віруючих і церковні організації ввібрали гріховні, нелюдські ідеї про расові, племінні, кастові й етнічні цінності, які завдають шкоди і ранять людську сім'ю. Ці способи мислення, практики, що випливають з них, підривають самі істини, яким ми дали обіцянку жити і вчити. Ми приносимо свої вибачення за те, що в минулому ми, можливо, не говорили або не діяли досить сміливо в цих питаннях.
Адвентисти сьомого дня є членами різноманітної всесвітньої церкви і віддані справі миру і примирення в суспільстві, моделюючи і відстоюючи біблійну істину про наших спільних предків. «Бо любов Христова спонукує нас» дивитися на людей з Його точки зору і бути Його «посланцями» в цьому розділеному світі зі «словом примирення» (2 Кор. 5:14, 19, 20). Ми будемо підтримувати і виховувати тих, хто перебуває в маргінальному становищі і піддається жорстокому поводженню через їхній колір шкіри, касту, плем’я або етнічну приналежность (Мф. 25:40). Ми віримо, що ті, хто ображають і погано поводяться з іншими, повинні, відповідно до біблійних принципів, бути належним чином притягнуті до відповідальності і в кінцевому підсумку зіткнутися з божественним судом (Екл. 12:14; Євр. 9:27). Ми будемо вчити і переконувати, що істина Бога про людське походження і рівність, як викладається в Біблії, є наймудрішою підставою для всіх людських відносин.
Бог покладає особливу відповідальність на тих, хто відгукнувся на Його милостивий порятунок для всіх (Гал. 3:28), щоб продемонструвати нашу прихильність рівності, справедливості та відповідальності в усіх людських відносинах. Бог створив кожну людину унікальною, і Його потужний вплив на наше життя призводить до поваги різноманітності, в якій шанобливо цінується людська спадщина і культура кожної людини. Ми визнаємо, що остаточне вирішення гріхів расизму, кастизму, трайбалізму і етноцентризму - це перетворення особистого життя і відносин через Христа і Його рятівну силу. Ми погоджуємося і приймаємо наше християнське зобов'язання жити силою Святого Духа як справедлива, турботлива і любляча Церква, заснована на біблійних принципах. Бог запрошує всіх і всюди приєднатися до Церкви залишку, описаної в біблійному пророцтві (Одкр. 12:17), в проголошенні вічного Євангелія, яке фокусується на праведності Ісуса Христа, укладеної в посланнях трьох ангелів (Одкр. 14: 6-12). Ці вістки повинні бути передані «всякому племені і коліну, і язику, і народові», кульмінацією яких стане швидке повернення Христа (Об'явл. 14: 6, 14). Ми з нетерпінням чекаємо нового неба і нової землі, коли «не буде вже ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося» (Об'явл. 21:4).
За матеріалами Adventist Review
Джерело: logosinfo.org

далі
6 вересня у Кривому Розі завершилася програма «Тиждень сім'ї», організована християнськими церквами міста