Майстер-провідники Північно-Американського дивізіону відзначають 100-річний ювілей

За словами керівників, на з'їзді шукають шляхи для того, щоб «вести за собою» нові покоління.

Цього літа в Скелястих горах, що у Сполучених Штатах Америки щось старе зустрілося з чимось новим в молодіжному служінні, коли перевірена часом програма служіння «Майстер-провідник» відзначила 100-річну історію та відкрила свої обійми новому поколінню лідерів.
Будь-яке успішне святкування 100-річчя залучить досвідчених ветеранів служіння, але для Армандо Міранди, директора служіння слідопитів Північно-Американського дивізіону (North American Division NAD) та заступника директора NAD у справах підлітків і молоді, було важливо створити такий захід, який захотіли б відвідати й молоді лідери.
Тому, замість стандартної моделі конференц-центру, Міранда та команда NAD Youth and Young Adult OneTeam вирішили провести з'їзд в місті Естес Парк, штат Колорадо — звичайному базовому таборі для дослідження національного парку Скелястих гір.
«Молоді покоління... вони повинні займатися чимось, вони повинні бути десь, їм потрібно зануритися у щось таке, що їх надихає», — говорить Міранда.
«Цей дух пригод, дух виходу та пошуку — молоді люди жадають пригод, відкриття нових місць.»
З'їзд майстер-провідників 2022 року пройшов з 3 по 6 серпня 2022 року під девізом «Вести за собою».
Цей захід дозволив присвяченим молодіжним лідерам з усього Північно-Американського дивізіону зустрітися з новими й старими друзями, насолодитися широким спектром активного відпочинку та взяти участь у дискусіях за круглим столом про минуле, сьогодення та майбутнє служіння майстер-провідників.
Під час вечірніх загальних зборів і в суботу вранці учасники почули виступи доповідачів, серед яких були провідні лідери минулого та молоді лідери, спрямовані в майбутнє. Одному з доповідачів, Езрі Жан-Батісту, ще не виповнилося й 10 років.
Роберт Холбрук, колишній директор у справах молоді та Слідопитів церкви Адвентистів сьомого дня та вже багато років поспіль як керівник молодіжного служіння в Північній Америці, відкрив з'їзд, згадуючи те, куди Бог вів служіння майстер-провідників протягом багатьох років. Він згадав, що коли він був молодим, хтось сказав йому: «Якщо ти хочеш керувати або залучати молодь, ти повинен бути любителем активного відпочинку», — сказав Міранда, додавши, що, на його думку, молодіжне служіння «знову рухається в цьому напрямку».
І, вірна своєму слову, команда Міранди наповнила з'їзд завданнями на природі, такими як будівництво притулків та очищення води, спортивні змагання, робота з населенням і багато іншого.
Місце проведення заходу дозволило учасникам легко спробувати інші місцеві розваги, включаючи катання на човнах, велосипедах, верхову їзду, парк пригод і багато іншого. Заходи супроводжувалися дискусіями про лідерство та наснажливими виступами Міранди, Холбрука, Жан-Батіста, Крістен Золлбрехт, керівника молодіжного служіння конференції Поли Олів'є та директора Всесвітнього руху Слідопитів Андреса Перальти.
Діксі Плата, ветеран Майстер-провідників та історик Слідопитів, організувала на з'їзді пересувний музей Слідопитів, приділивши особливу увагу історії Майстер-провідників.
«Сто років, а ми все ще тут, а не на небесах», — сказала Плата, зазначивши, що перший Майстер-провідник, — тоді він називався Майстер-товариш, — був обраний в 1922 році.
«Звичайно, мені не 100 років, тому мене не було в ті часи, але я знала людей, які тоді були, і це робить для мене служіння дуже особистим», — сказала вона.
Після 40 років роботи з молоддю у Плати є безліч історій, які вона може розповісти.
Наприклад, один молодий чоловік зізнався, що погрожував вбити свою матір, поки його життя не змінилося під час поїздки в рамках проєкту слідопитів, де лідером була Плата. Мати зателефонувала пізніше, щоб підтвердити цю історію та сказати Платі, що її син тепер «наймиліша дитина», заявивши, що «різниця, яку ви допомогли зробити, просто неймовірна».
Для Міранди серце служіння Майстра-провідника також полягає в тому, щоб змінити життя інших людей. Він назвав дві основні цілі з'їзду:
◆•• заохочення Майстер-провідників до вивчення природи та спілкування з дітьми на свіжому повітрі та
◆•• культивування ставлення до служіння й розвитку лідерства в служінні Майстрів-провідників.
Міранда сподівається, що в майбутньому лідери-ветерани будуть ще більше вкладати в наставництво молодих лідерів.
«Це те, до чого ми прагнемо вже протягом 100 років», — сказав він, — «Вести за собою людей у розвитку лідерства, вести за собою людей на природі.»
Для учасниці Лілі Ернандес було щось особливе в природних обставинах з'їзду.
«Бути пов'язаною з природою, бачити красу того, що створив Бог... Це додає мені більше наснаги», — сказала вона, додавши:
«Якщо так виглядає пейзаж Скелястих гір, то тільки уявіть, як виглядають небеса.»
Оригінальна версія цієї історії була опублікована на новинному сайті Північно-Американського дивізіону.

Рейчел Скрібнер, для новин Північно-Американського дивізіону

За матеріалами Adventist Review стаття взята з «Логос Інфо»

далі
Десять найважливіших відкриттів, пов’язаних з книгою Даниїла