Про ставлення Церкви адвентистів сьомого дня до політичної діяльності

Церква адвентистів сьомого дня переважно є церквою меншості, бо згідно із ученням Біблії хрестить лише дорослих людей на підставі їхнього власного визнання віри, а також є поборницею свободи совісті для всіх людей, не лише для своїх одновірців.

Адвентисти виступають за відокремлення церкви від держави. Вони вірять, що оптимальною моделлю державно-церковних стосунків є взаємне невтручання, коли держава піклується про безпеку і добробут громадян, а церква проповідує біблійне вчення в умовах права слухачів відмовитися слідувати цьому вченню й будь-коли вільно і приєднуватися до церкви, й залишати її за власним вибором.
Маючи свої представництва у практично всіх країнах світу, адвентисти сьомого дня не приєднуються до політичних рухів, вбачаючи свою мету як організації у проповіді про прийдешнє Боже царство, базоване на братній любові та взаємному служінні його громадян.
Вони визнають державну владу як Божу настанову (Біблія, Послання до римлян, 13 розділ), розуміючи, однак, що роль церкви не є тотожною ролі держави. Якщо держава своїми ресурсами стримує зло, то церква спонукає до взаємоповаги й добровільного смирення перед інтересами інших.
Адвентисти не агітують ні за, ні проти будь-яких політичних сил. Вони не надають своїх приміщень для політичних зібрань, а свої видання - для політичних закликів.
Вони служать потребам людства там, де відсутній примус — у першу чергу, у сферах освіти та охорони здоров'я, підтримки сімей, захисту прав жінок і дітей, а також повсюдного просування свободи совісті.
Участь адвентистів у політичних процесах є можливою лише в індивідуальному порядку, не як офіційних представників цієї церкви. Пастори цієї церкви не можуть ставати політичними діячами. “Рядові” адвентисти можуть брати участь у політичних подіях, але церква не приєднується до їхніх дій, відмовляється асоціювати себе із їхніми словами та вчинками на таких посадах та поділяти відповідальність за них. У цілому церква скептично оцінює такі спроби й застерігає своїх членів від небезпеки підміни християнських методів дій та способу життя інструментами та принципами політичних баталій.
Пресслужба Церкви адвентистів сьомого дня в Україні.

далі
У Пуерто-Ріко після землетрусів адвентистські школи пропонують безкоштовне зарахування учнів