Будні волонтерів: в Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Херсонській, Хмельницькій областях та на Волині

Облаштування домівок у Новоархангельську

Завдяки підтримці проєкту «Hope for Ukraine», волонтери в Новоархангельську допомагають з облаштуванням домівок для переселенців.
Будинки, в яких довгий час ніхто не проживав, ремонтують та прибирають. Переселенцям допомагають облаштуватися, надаючи їм ліжка та матраци.
Також, волонтери допомагають з заготовленням дров для опалення будинків.
Залежність
Восьмого травня волонтери проєкту «Hope for Ukraine» евакуювали тридцятирічного чоловіка з міста Зеленодольськ, що в Дніпропетровській області.
Коли місто почали бомбити, молодий чоловік спустився до підвалу свого будинку. Він був наляканий.
Сидячи в підвалі та намагаючись заспокоїтися, він почав вживати алкоголь.
Коли волонтери привезли його в реабілітаційний центр «Вихід Є!», то чоловікові поставили крапельницю, щоб вивести алкоголь з крові та щоб чоловік себе краще почував.
Мирні мешканці в стресі
В селі Катюжанка, що в Київській області, волонтери проєкту «Hope for Ukraine» продовжують відвідувати нужденних та надавати їм гуманітарну допомогу.
Цього разу відвідали жінку, на ім’я Ніна Федорівна. Вона працює вчителькою початкових класів. Коли російські військові увійшли в село, до Ніни Федорівни в будинок прийшли чеченці та росіяни. Вона дуже хвилювалась та боялась їхнього візиту.
Ще одна жіночка, яку відвідали волонтери, — це Валентина Олексіївна, — вона пенсіонерка та одинока. Розповідає, що чеченці відвідали також і її будинок, щось шукаючи. При спілкуванні з волонтерами постійно плакала.
Обидві жінки отримали від волонтерів продуктові пакунки.
«Не в'яжи рота волові, що молотить»
Гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів привезли волонтери проєкту «Hope for Ukraine» для будівельників із Волині, які відбудовують зруйнований молитовний будинок церкви Адвентистів сьомого дня в місті Ірпінь.
На жаль, після обстрілів міста від будівлі залишилися лише стіни. Тому, будівельників чекає важка праця з відбудови споруди.
Три пункти гуманітарної допомоги в Чернігові
В місто Чернігів волонтери проєкту «Hope for Ukraine» доставили хліб та рослинне м'ясо для допомоги вимушеним переселенцям та найбільш вразливим верствам населення.
В Чернігові є три пункти розподілу гуманітарної допомоги від проєкту «Hope for Ukraine». Усі три пункти волонтери забезпечили хлібом та рослинним м’ясом.
Завдяки проєкту люди отримали гуманітарну допомогу, хоч і довелося почекати в черзі.
Сім'я з Миколаївської області
Дев’ятого травня волонтерам проєкту «Hope for Ukraine» вдалося евакуювати з Миколаївської області жінку з двома дітьми.
Коли вони сідали в автомобіль, прогриміло три голосних постріли. Жінка дуже злякалася та почала плакати.
Дорогою вона заспокоїлася. Сім’ю волонтери привезли до реабілітаційного центру «Вихід Є!». Людей нагодували та надали кімнату для тимчасового проживання.
Харків'яни
24 лютого, як тільки почали бомбити Харків, Марина разом з чоловіком та дітьми, швидко почали тікати на інший кінець міста. Разом з ними тікало ще близько 20 людей з дітьми.
На іншому кінці міста вони заховалися в підвалі та прожили там вісім діб.
Потім були відключені вода та газ. І люди вирішили евакуюватися та їхати до знайомих в місто Хмельницький.
Їхали, не зважаючи на бомбардування, на власних автомобілях. Дорога була довгою та небезпечною, час від часу вимушені мандрівники зупинялися.
В місті Умань їм безплатно надала тимчасовий прихисток невідома жінка. Так, двадцятеро людей спокійно провели ніч у цієї жіночки, а на ранок продовжили своє мандрування.
Зараз всі вони проживають у місті Хмельницький, де волонтери проєкту «Hope for Ukraine» змогли з ними поспілкуватись та надати їм гуманітарну допомогу.
Олег та Лілія
Олег та Лілія з села Катюжанка, що в Київській області, довгий час не евакуювалися, навіть тоді, коли в село увійшли російські військові.
Розповідають, що поруч з їхнім будинком, у сусідньому дворі, російські військові поставили свою техніку. Одного разу, снаряд прилетів не далеко від їхнього будинку.
Загорілася суха трава та вогонь почав наближатися до будівлі. Лілія вийшла до російських військових та не злякавшись, почала навіть сварити їх, що через їхню присутність тут може згоріти будинок. Військові загасили вогонь.
Через деякий час Олег та Лілія все ж таки вирішили виїжджати з села. Вони поїхали на захід України. Пробувши там деякий час, Олег та Лілія повернулися до власного дому, куди волонтери проєкту «Hope for Ukraine» навідалися та надали їм пакунок з гуманітарною допомогою.
Центр «Зірка Надії»
Соціальний центр «Зірка Надії», який знаходиться в місті Луцьк, допомагає особливим діткам.
Завдяки підтримці проєкту «Hope for Ukraine» в соціальному центрі «Зірка Надії» проводять розвивальні зустрічі під найменуванням «Час надії». Ці зібрання проводять для дітей з різними вадами, відхиленнями та проблемами. На зустрічах дітей чекає ліплення з глини.
В цей нелегкий час арттерапія знімає тривожність та заспокоює дітей.
Ще одним із напрямків допомоги, який надає соціальний центр — це доставлення ліків для дітей та людей похилого віку.
За необхідністю в центр доставляють одяг, взуття та іграшки.
Також, члени місцевої церкви Адвентистів сьомого дня для соціального центру готують їжу.
Піднятий настрій
В місті Херсон волонтери проєкту «Hope for Ukraine» відвідали літню жінку, на ім’я Валентина та допомогли їй харчовими продуктами.
Валентина народилася під час Другої світової війни, а зараз, постарівши, вона знову бачить війну. В жінки проблеми з ногами, — ходить, спираючись на палицю.
Перед тим як до неї завітали волонтери, зранку о 9:00, вона поїхала до центру міста, щоб отримати пенсію. Ніде не могла зняти готівку, через неробочі банкомати та величезні черги до небагатьох, які ще працювали. Гроші вдалося зняти о 13:00.
Зняту готівку жінка витратила на комунальні платежі та купила в магазині шматок вершкового масла. Грошей на продукти залишилося зовсім мало.
Коли жінка поверталася додому, її зустріли волонтери проєкту «Hope for Ukraine» та надали їй гуманітарну допомогу, чим підняли жінці настрій.
Дівчина з вокзалу
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» з Кривого Рогу допомогли дівчині-переселенці надавши їй прихисток.
Вночі дівчина сиділа на вокзалі міста. Вона не мала де ночувати.
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» забрали її з вокзалу, поселили в реабілітаційному центрі «Вихід Є!» та нагодували. Наступного дня дівчині допомогли відправитися до рідних в місто Запоріжжя.
Допомога через вісім років
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» в місті Вишгород надали гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів чоловіку, на ім’я Віталій.
У Віталія є донька, яка, на жаль, страждає від психічних розладів. Живуть вони вельми бідно.
Чоловік розповідає, що колись, у 2014 році, вже отримував допомогу від ADRA. Він був дуже вдячний, що знову отримав підтримку.
Допомога літнім людям
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» продовжують надавати допомогу нужденним в селах Київської області.
В селі Іванків волонтери відвідали літню жінку, на ім’я Тетяна, надавши їй пакунок з харчовими продуктами. Жінці 95 років. Вона має дуже поганий зір. Її планують віддавати до будинку пристарілих.
В селищі міського типу Димер волонтери надали допомогу іншій літній жінці, на ім’я Антоніна. Жінка живе з сином, який страждає від онкологічних захворювань.
Жінці Лідії з Вишгорода також надали гуманітарну допомогу. Жіночка доглядає за своєю літньою матір’ю, яка до того ж має проблеми з психікою.
Допомога переселенцям в Строїнцях
Волонтери проєкту «Hope for Ukraine» відправилися до села Строїнці, що в Вінницькій області. Там на їхню підтримку «очікували» переселенці з «гарячих точок».
Через центр допомоги волонтери роздавали переселенцям пакунки з харчовими продуктами.
20 сімей вимушених переселенців, які наразі проживають в селі, отримали продуктові пакунки.
Лишився будинку
11 травня волонтери проєкту «Hope for Ukraine» надали прихисток чоловікові з міста Зеленодольськ, що в Дніпропетровській області.
Чоловік залишився без власного будинку, оскільки в будівлю потрапив снаряд. Наразі будинок став непридатним для проживання.
Волонтери евакуювали чоловіка та поселили в реабілітаційному центрі «Вихід Є!», що наразі слугує центром прихистку переселенців.
Пресслужба проєкту «Hope for Ukraine»

далі
Книга «Велика боротьба» успішно розповсюджується серед україномовного населення