Як пом'якшити зле серце?

Народне прислів'я каже, що світ не без добрих людей. Це радує і надихає, проте немає в цьому світі людини, яка б жодного стикався зі злими людьми. Ця стаття про те, як навчитися взаємодіяти з ними, і яку роль в цьому процесі відіграє молитва.

Зло - результат відступу від Бога

З тих пір, як гріх увійшов у світ, диявол - родоначальник зла, рясно сіє зло в серця людей, тому злі помисли притаманні всім жителям нашої планети.

"І побачив Бог, що велике розбещення людини на землі, і що всі думки і помисли серця її тільки зло повсякденно". Буття 6:5.

Дві категорії людей

Для того, щоб змінити людські серця, Бог щодня звертається до них. Однак не всі люди відгукуються на вплив Святого Духа, тому на землі існують дві групи людей: ті, хто слухняні Богу, і ті, хто не кориться Йому. Добра звістка полягає в тому, що добрі люди можуть впливати на злих не тільки своїм позитивним прикладом, але також за допомогою молитви.

"Бо перш благаю чинити молитви, благання, подяки за всіх людей..., бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, Який хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до пізнання істини". 1Тимофія 2:1,3,4.

Молитва - Божий інструмент

Люди, що роблять зло іншим - нещасні люди. Не маючи бажання творити добро, вони самі мучаться, хоча, часом, і не розуміють цього. Коли ви молитесь про злу людину, Бог робить особливу роботу в її серці. Тому не лінуйтеся в своїй ретельності, бажаючи благополуччя не тільки собі, а й їй. Роблячи таким чином, ви знайдете спокій, і допоможете людині знайти краще життя, адже воля Божа полягає в тому, щоб перемагати темряву світлом.

"Не будь переможений злом, але перемагай зло добром". Римлянам 12:21.
Молячись про нечестивого, робіть наступне:

  • дякуйте Богові, що ця людина послана у ваше життя,

  • моліться про себе, щоб не відповідати злом за зло,

  • просите Бога, щоб дав вам мудрості для спілкування, за зло,

  • просіть Бога пробачити їй гріхи,

  • просіть Бога пом'якшити її серце,

  • просіть Бога змінити зміст і хід її думок,

  • просіть Бога відкрити їй Свою волю,

  • просіть Бога позбавити її від зла,

  • просіть Бога звернути зло в добро.

Здійснюйте регулярні молитви, незалежно від того, бачите ви результат чи ні. Сподівайтеся на краще і проявляйте тверду віру. Хто знає, можливо ваша участь допоможе людині знайти порятунок. Пам'ятайте: тільки Богу відома ступінь зіпсованості людського серця, і тільки Він знає всі часи і терміни. Довіртеся Йому!

Бо тільки Я знаю наміри, які маю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію

Єремія 29:11

Наталія Науменко

Further
Хрещення в Біблії